Infrastrukturminister Thomas Eneroth kommer till Demodagarna 2019 som genomförs på Drone Center Sweden den 14-15 maj i Västervik.

Demodagarna är ett samarrangemang mellan Vinnova, RISE och Drone Center Sweden. Under två dagar kommer flera projekt som finansieras av Vinnovas projektparaply Drönare för individ och samhälle att praktiskt demonstrera lösningar i verklig miljö. Totalt är det 23 projekt inom bland annat RÄDDNING, MILJÖ och SKOG som kommer att visa upp sig i allt från live-demos till film och presentationer.

– Vi är mycket glada att infrastrukturminister Thomas Eneroth gett klartecken för att komma till Demodagarna här i Västervik, säger Urban Wahlberg, operativ chef för testbädden Drone Center Sweden. Utvecklingen inom Drönarbranschen går snabbt framåt och Demodagarna 2019 är ett utmärkt tillfälle både för att presentera den senaste forskningen, nya applikationer och system och samtidigt visa på de framtida möjligheterna drönarsystem kan erbjuda både samhälle och näringsliv.

www.dronecentersweden.se finns mer information om Demodagarna 2019. Där återfinns bl.a. program för dagarna och projektbeskrivningar på samtliga projekt som deltar under dagarna. På webbplatsen kan man också anmäla sitt deltagande till konferensen. Dessutom kan journalister där ansöka om pressackreditering för dagarna.

Mer info & frågor?
Urban Wahlberg, operativ chef, Drone Center Sweden
tel. 070 994 14 54
mail. urban@dronecentersweden.se


0 Comments

Leave a Reply

Translate »